Welcome to Shanghai avagy Back in action in Peking

Ösztöndíjasként Shanghaiban fogunk egy évet tölteni a Verával. +kettőt Pekingben

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nicsak, ki beszél?!

  • Söri: Halihóóóó! Boldog Szülinapot, El vagy veszve tesó... mikor jössz haza , vagy nekem kell kimenni ho... (2012.10.09. 17:31) Gyí paci gyí
  • Kisemma: dolgozo ember lett :) (2012.08.13. 23:09) Gyí paci gyí
  • thefacebook: Mi történt hogy nem posztolsz 3 hónapja? (2012.02.19. 18:06) Gyí paci gyí
  • emmuskacica: haha ez jött le az egészből? (2011.11.19. 06:34) Gyí paci gyí
  • Kisemma: Ne bazz, rövidgatyában??? Ilyenkor? (2011.11.17. 14:00) Gyí paci gyí
  • kopikommentel: Ezt próbáld ki Vera, vagyis valamit innen: www.bodyrock.tv/ Kis gyakorlás és nem lesz fa, ami ell... (2011.11.03. 12:59) Verocs az izom
  • emmuskacica: hahaha ez mekkora mondás:) (2011.10.12. 14:30) Verocs az izom
  • Utolsó 20

Linkblog

Kína túra + Transzszibériai express - 1. felvonás

2010.08.25. 16:39 emmuskacica

 

Nah szevasztok mindenkinek!  

Jó régen nem írtam úgyhogy bele is vágok. kezdeném akkor onnan hogy Máté megérkezett Shanghaiba. Ez volt június 26án. Ekkorra már elintéztünk nagyjából mindent, legalábbis én, megvoltak a vizsgák ilyesmik, megkaptuk az okleveleket + kaptam ajándékot is kettőt ráadásul, egyet mert a 2. legjobb lettem meg egyet mert osztályfőnök voltam. na mindegy a két ajándék véletlenül ugyanaz lett két ugyanolyan pólót kaptam.

Nah elkanyarodtam a témától, szal kimentünk máté elé a reptérre ahol kapásból egy órát késett a gépe úgyhogy ott elvárogattunk. Aztán a végén már tök izgultunk hogy bakker mikor jön már és végül… felbukkant MÁTÉ!!! hát nem sokat változott a legmeglepőbb dolog az volt hogy ilyen válltáskával jött ilyen hátizsák vagy esetleg gurulós bőrönd helyett és ez a táskája is olyan baromi nehéz volt hogy csuhajja.

Máté Pesten

Szal máté eléggé le volt harcolva mivel előző este még búcsúbuli volt és hát azt hitte hogy majd egy jó kis alvással indíthat ott Shanghaiban de hát nem jött össze neki mert a verával nem engedtük aludni, mondtuk neki hogy fel kell vennie az adott ország ritmusát ahogy megérkezik.

Igazából szombaton érkezett a mátesz de vasárnap este már ment a vonatunk úgyhogy nem sok időnk volt Shanghaiban. Először is elmentünk kajálni egy nagyot ahol megkóstoltunk jó kis kínai ágyas páleszt aminek volt az alján minden szar, tengericsillagtól kezdve a kígyóig. Hát mondtuk a csókának hogy akkor egy felest kérünk, erre csak figyeltük mikor kitöltött nekünk 3szor két decit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tengericsillag születik

Hát nagyokat pislogva nekivágtunk hogy szép lassan ebéd közben legyűrjűk de olyan rohadt szar volt hogy inkább kitöltöttük egy féllityós üvegbe és fél kínán át hurcolásztuk magunkkal mígnem vlhol végleg kidobtuk.

Hmm ez aztán finom volt!!

Szal ebéd után bezúztunk a városba nanjing roadra meg a yuyuan kertbe, aztán este találkoztunk a Jónással diegóval funnival persze ott volt a vera is jah meg a fábi. A grilles helyen jól bezabáltunk meg hát eléggé be is söröztünk úgyhogy a fiúk így négyen továbbmentünk egy helyre megnézni az aznap éjszakai meccset. Hát a hely maga az az utcán volt, konkrétan kitéve egy tv az út szélére meg 1-2 asztal székekkel .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hongkou parkban

Ott találkoztunk jusztinnal egy másik német sráccal aki jó arc és secperc alatt megittuk a máté páleszát a német srác meg elkezdte megenni az aljából a gyümölcsöket. a többiek mind kipróbálták de csak ő bírta megenni meg rám erőltetett egyet a máté hogy meg kell védenünk a magyarok becsületét és nekem is meg kell ennem egyet, csak azt nem vágom hogy mért nem ő védta ha annyira akarta :D. Jah az még hozzátartozik hogy a kocsma mellett volt 20 méterre egy kupi is ahol rondábbnál rondább kínai csajok ültek az üveg mögött, egyébként csomószor ott is szoptatnak a kirakat mögött, bár lehet néhány perverz kínainak ez jön be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grill

Szal jól bekészültünk másnap már nem is csináltunk semmit csak összeraktuk a cuccokat és irány a pályaudvar este. nekem is lett egy gurulós bőröndöm a hátizsákom meg a gitárom. A trükk az volt hogy ugye Guilinba mentünk és nem kaptam jegyet csak hard seatre ami azt jelentette hogy az 1600kmre lévő Guilinbe tartó kb 26 órás vonatutat végig kellett ülnünk. Hát igazából ilyen hosszabb távolságra még nem utaztam vonattal kínában szal én is kívéncsian vártam mi lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kupi

Annyiban jó volt hogy állójegyet legalább nem adtak el így csak hatan ültünk egymással szemben egy kis asztallal az ülések között. Az út nem is tűnt olyan vészesnek főleg sztem azért mert olyan másnaposok meg fáradtak voltunk úgyhogy midnent leszartunk. Pedig a velünk szemben lévő kínai pár egyfolytában evett csirkelábtól kezdve a porlevesen át miindent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiülős hely

Aztán a csúcspont mégis talán az volt hogy mikor elaludtam és ledőltem arccal az asztalra akkor a csaj bekapcsolta a mobilján a zenét de úgy izomból csutka hangerőre és letette a fejem mellé !!!!! Hát így felnéztem rá hogy ez most poén volt vagy komolyan gondolja de igazából nem vágta le hogy ez mekkora tahóság volt éppen, mindeközben a máté meg szívből nevetett ott mellettem.

Útra készen

Aztán végül úgy aludtunk vlmennyit hogy a máté az ablak felől rádőlt a kisasztalra nekem meg már nem jutott az asztalból semmi így nem volt mire dőlnöm úgyhogy rádőltem a máté hátára. Szal egy ilyen azért gyorsan eltelő út után megérkeztünk guilinbe ahol olyan meleg volt meg páratartalom hogy úgy éreztem mintha vlki egy jobb horgot akasztott volna éppen.

Álmodj királylány!!!

Szal guilinben következett egy laza egy-másfél óra sorbanállás az állomáson hogy megvegyem a jegyet, és legnagyobb örömünkre sikerült Chengduba venni két hard sleepert szóval azért feldobódtunk. Ezután elindultunk megkeresni a fő buszpályaudvart, mert hát a vasút elől is indulnak buszok de azok hosszabb úton mennek és az is nemegyszer előfordult már hogy még yangshuo előtt letették az embert egy haverjuk hotelja előtt azt mondván hogy ez már itt yangshuo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végre vége!!!

szal csak balra el kellett sétálni kb 10 percet aztán a bal oldalon ott volt a buszmeg. persze iylen kuwa sok cuccal sétálni a rohadt melegben azért nem volt leanyálom. Megvettük a buszjegyet éppen indult is a busz így már kb este 8-9körül yangshuoban voltunk. Ekkor már hivtak is a hostelből hogy hol a csöcsbe vagyunk meg hogy akkor jövünk-e vagy mi a lócitrom van. Hát a hostel vlmi kis sikátorban volt szal hiába is kerestük volna úgyhogy végül a srác talált meg minket. Eleinte úgy tűnt hogy tud angolul de aztán levágtuk hogy legtöbbször semmit nem ért és csak tippel meg semmi infót nem tudott adni a kirándulásokról meg iylenek az egyetlen jó dolog amit mondott hogy hol együnk. Az tényleg kuwa jó hely volt. Szal miután próbáltunk infokat kicsikarni megmutatta nekünk a szobánkat ami szuperjó volt az egyetlen bibi a pottyantós wc volt.

Csigabiga gyere ki, ég a házad ideki!

de hát túléltük azt is. Viszont ami durván jó volt az tetőterasz. ennek a hostelnak van a városban a legmagasabb tetőterasza és durván jó onnan a kilátás. Egyébként nem is mondtam hogy yangshuo  ezek között a hegyek között terül el és baromi jó a kilátás meg éjszaka ki is vannak világítva. Szal nem is fürödtünk hanem úgy jó büdösen irány a város központja  a kajálda amit a csávó tanácsolt. Hát iszonyat jó kaja volt ott ráadásul tök olcsón. Vlmi helyi specialitást ettünk rizzsel persze meg hozzá egy nagy tál csigát de iszonyat finom volt. Meg azért bevertünk hozzá fejenként vagy 4 üveg sört. Aztán sétáltunk még a városban ittunk még pár sört aztán hazamentünk letusoltunk és hullafáradtan bedőltünk az ágyba. Ez volt hétső este.

És akkor a végére két bónuszvideó!!!! A gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom. Egy kínai piacon tanúi voltunk hogy kell "halat" és teknősbékát előkészíteni főzésre, nagyon tanulságos!!!

1-2 hasznos info: vonatjegy guilinba 200 rmb-hard seat, buszjegy guilin-yangshuo kb 15rmb, hostel Yangshuo11 kétágyas szoba, 45rmb/fő/éjszaka, jó kis hostel, tiszta, annyi hogy a személyzet nem nagyon beszél angolul, ha vlki bulizni akar akkor aludjon itt de menjen át a monkey jane bárjába

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emmainshanghai.blog.hu/api/trackback/id/tr72247149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dani820 2011.01.08. 19:15:30

hello en nagyon oda vagyok kinaert es nem reg talaltam meg a blogod
Szoval te most kinaba elsz vagy most mi van? )
Kerlek felej ere nagyon kivancsi vagyok.
Udv: Dani

emmuskacica 2011.01.12. 12:07:27

Szia Dani!
Igen Kínában tanulok, most már második éve.
süti beállítások módosítása