Welcome to Shanghai avagy Back in action in Peking

Ösztöndíjasként Shanghaiban fogunk egy évet tölteni a Verával. +kettőt Pekingben

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nicsak, ki beszél?!

  • Söri: Halihóóóó! Boldog Szülinapot, El vagy veszve tesó... mikor jössz haza , vagy nekem kell kimenni ho... (2012.10.09. 17:31) Gyí paci gyí
  • Kisemma: dolgozo ember lett :) (2012.08.13. 23:09) Gyí paci gyí
  • thefacebook: Mi történt hogy nem posztolsz 3 hónapja? (2012.02.19. 18:06) Gyí paci gyí
  • emmuskacica: haha ez jött le az egészből? (2011.11.19. 06:34) Gyí paci gyí
  • Kisemma: Ne bazz, rövidgatyában??? Ilyenkor? (2011.11.17. 14:00) Gyí paci gyí
  • kopikommentel: Ezt próbáld ki Vera, vagyis valamit innen: www.bodyrock.tv/ Kis gyakorlás és nem lesz fa, ami ell... (2011.11.03. 12:59) Verocs az izom
  • emmuskacica: hahaha ez mekkora mondás:) (2011.10.12. 14:30) Verocs az izom
  • Utolsó 20

Linkblog

Kína túra + Transzszibériai express - 4. felvonás

2010.09.30. 12:58 emmuskacica

Nah szasztok!!

Akkor folytatódik a nagy kaland…Szal ott tartottunk hogy felszálltunk a Jining nanba tartó vonatra és hát az eddigi legszörnyűbb kínai vonat utunkat éltük át. Aztán mikor este 10re kb végre megérkeztünk jining nanba ami végül is a semmi közepén lévő kínai „kisváros” akkor fellélegeztünk. Viszont csak ezután jött a hidegzuhany. Merthogy jinig nánból nem volt vonat erlianba!!! És ezt én néztem be mert csak hétfőként meg péntekenként megy az a vonat amit néztem, úgyhogy ez teljesen az én hibám volt.

Persze mint 3 külföldit egyből körülzsongtak a helyi jótevők, ki szállást ki fuvart akart ránk sózni, egyből el is kezdtünk alkudozni a taxisokkal, de mindegyik túl drágán akart minket elvinni, mígnem arra járt egy taxis és gyorsan mondta hogy elvisz minket. Meg is örültünk és be is pakoltunk, elmentünk két benzinkútra gázt meg benzint is tankoltunk voltunk boltban vizet venni a csávó meg közben végig telefonált összevissza hogy akkor neki most megéri ennyiért meg ilyenek, tök ilyen pipogya balfasz volt, aztán meg mondja hogy adjunk neki előlegbe 100rmbét, hát mondtuk kapja be és vigyen vissza a pályaudvarra mer csak itt balfaszoskodik.

Vera felszabadultan Jining nanban miután leszálltunk a vonatról

Szal a végén visszavitt és beültünk kajálni egy helyi romhalmazba ahol már láttunk egy taxist bejönni ránk nézett aztán motyogott vlmit és kiment. Mi ittunk egy sört meg befejeztük a kaját aztán kimentünk az utcára ahol ahogy megláttak minket egyből megállt vagy 3 taxis, és éppen elkezdtünk alkudozni mikor megjött a taxis aki bent volt az étteremben is és mondta hogy elvisz minket, mire nagy boldogan bepakoltunk immár másodjára, és el is indultunk benzinkutat keresni de egy másik irányba, de ami ott volt az már be volt zárva és a faszi mondta hogy nem tud minket elvinni mert be van zárva a benzinkút és nem tud tankolni, hiába próbáltuk neki megmagyarázni hogy amarra még van kettő másik, amit sztem ő még jobban is tudott nálunk.

Szal vissza a pályaudvarra megint, itt már kuwa nagy tömeg gyűlt össze annyi taxis megállt hogy teljesen eltorlaszolták az utat. Mi vettünk még egy sört és folytattuk a sörözést immár minden mindegy alapon, kimerülten és mindent magára hagyva hadd  legyen ami lesz. A legjobb az volt, hogy a második taxis harcolt értünk és alkudozott meg győzködte a többieket hogy megéri minket ennyi pénzért elvinni, míg végül egy kopasz taxis aki tökös gyereknek tűnt bevállalta.

Megint bepakoltunk harmadszorra!!! és elmentünk a taxis házába ahol pénzt vett magához, majd elmentünk megint mindkét benzinkúthoz, ahol a kutas gyerek már ismert minket és le is pacsiztunk hogy már megint itt vagyunk :D. Igazából már nem is reménykedtünk benne hogy elmegyünk, azt vártuk hogy ez alkalommal elhagyjuk-e egyáltalán a várost, és láss csodát elhagytuk!!!

Kimentünk a városból és már láttuk az első kaput az autópályán mikor a csávó lefordult egy totál sötét földútra és ekkor kicsit mindannyian beparáztunk mint később kiderült, de akkor abban a pillanatban senki nem szólt semmit. Én is elgondolkodtam hogyha gáz lenne akkor a táskám elejében van a nagykés azzal tudok elég nagy kárt okozni mielőtt leszednek, aztán eszembe jutott hogy legalább 30 ember látta hogy beszálltunk ennek a csávónak a kocsijába + kutas gyerek szal igazán egy buta ló lenne bármit is csinálni velünk. És hát miután 10 percet rázkódtunk a földúton egyszer csak kibukkantunk a kapu mögött!!! Megkerülte a csávó a kaput!!!

Aztán mondta is hogy a többi taxis azért nem vitt el minket mert még soha nem voltak erlianban és nem tudják hogyan kell menni. Szal miután fent voltunk az autópályán kissé megnyugodtunk hogy akkor most már biztos odaérünk. És el is nyomott sztem mindenkit az álom.

Egyszer csak felébredtem és arra lettem figyelmes hogy nagyon megyünk, ránézek az órára bakker 130cal repesztettünk egy szaros VW santana taxival, ezek után nem is mertem elaludni virrasztottam erlianig, és mint utóbb kiderült a többiek is beparáztak rendesen. Az autópályán szinte semmilyen jármű nem járt egyszer kétszer egy kamion elment mellettünk és ennyi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végre Erlianban

Reggel 6ra értünk erlianba a vasútállomásra és mátéék már totál kikészültek hátul a két nagy bőrönddel, míg én elöl terpeszkedtem a gitárral :D. Szal a vasútállomáson találkoztunk egy másik bandával, 3an voltak ők is, egy dán kiscsaj aki habár mi sem voltunk tiszták és jólöltözöttek de ő tiszta rongyos volt meg koszos, egyszerűen undorítóan nézett ki. + egy svájci srác meg táj csaj. Ők rendezettebbek voltak. Ezután még az eső is elkezdett esni.

Ameddig a sorban álltam a jegyekre várva, Máté nem bírta már a sok idegeskedést és feszültséget, amint látjátok..

A terv igazából az volt hogy itt átkelünk a határon Mongóliába és ott veszünk jegyet az UBéba tartó vonatra. De nem messze az állomástól egy kis garázsszerű épületnél láttuk hogy mintha egy sor lenne kialakulóban. Oda is mentem megkérdezni hogy akkor most mi van itt és lespanoltam 3 mongol csajjal akik elmondták hogy megy egy vonat erlianból UBéba ma este és hogy arra akarnak jegyet venni. Aztán addig kérdezősködtem hogy kiderült h ők úgy hallották hogy az esti Zamiin Uudból UBéba induló vonatra amivel eredetileg menni akartunk, már elkelt minden jegy és hogy ők ezért próbálnak erre venni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harc a vonatjegyekért

Szal mi is beálltunk a sorba…A sor viszont egyre csak nőtt és mikor végül kinyitott a pénztár megindult a bunyó, voltak mongolok akik szó szerint egymásnak estek!!!Mert náluk úgy van hogy csak magadnak vehetsz jegyet másnak nem és mi is ez miatt paráztunk de hálistennek a külföldieknek adtak annyit amennyit akartak így sikerült jegyet venni mindenkinek UBéba. juhéjj!!

Ettünk gyümölcsöt is

Ezután leraktuk egy megőrzőbe a bőröndöket és nekigyürkőztünk Erlian városának. Egy izzasztó délután után felszálltunk a vonatra ami teljesen jó volt.  A mongol csávó akivel együtt utaztunk telefonokkal seftelt de nagyon rendes volt mert reggel hozott mindegyikőnknek egy csésze teát meg kaját is adott nekünk sprotnyit savanyú uborkával, ami nagyon jó volt.

Pihengettünk Erlianban

UBéban már vártak minket, először Oszkóval találkoztunk a kis mongol nemzeti sisakjában volt, aztán megjött Turuu is akinek be volt gipszelve a keze mert előtte volt éppen egy balesete.

Vonat Erlianból UBba

Elmentünk reggelizni, elintéztük a pénzügyeket meg megbeszéltük a programot, aztán elmentünk bevásárolni, utána meg a hotelba. A hotel egy lakótelepen volt, maga a hotel nemtom hány csillagos volt :D sztem mínuszban volt de mindegy egy éjszakára jó volt. Még du elmentünk megnézni a mongol íjászokat.

A férfiaknak 75méterről a nőknek 65ről kell lőniük és közvetlen a földre rakott célpont mellett ott állnak a bírák is akik mindig mennyivel lőtt mellé vagy fölé vagy éppen talált célba pontosan. Általában ilyen táncot lejtettek és énekeltek is hozzá nagyon érdekes volt. Meg hát ugye mindenki nemzeti öltözetben is volt.

Egyébként a Naadamot még Dzsingisz vezette be hogy amikor nem háborúznak a mongolok akkor is formában legyenek, ezért a Naadamkor volt íjászat (csak akkoriban lóhátról lőttek mozgó állatokra), bírkózás, meg persze lovaglás. Szal az íjászok meglesése után átmentünk a csontlövöldébe.

 

De ezt talán legjobban a videó tudja visszaadni. Páran ültek ilyen kis sámlin és egy fapálcikáról lőttek az ujjukkal másik két csontdarabra. Egészen közelről kezdték aztán folyamatosan távolodtak. Durva volt, volt akik a végén már tök messzire voltak.

Este Mátéval elmentünk bevásároltunk sörből és este megnéztük a meccset. Reggel aztán jött Oszkó, bepakoltunk, elvittük a lakására a cuccunkat, mert a nagyját ott hagytuk náluk és csak hátizsákokat  és irány UB központja ahol megnéztük a Naadamkor szokásos parádét. Aztán fölvettünk még egy srácot aki később kiderült a házigazdánk volt, és az ő családjáé a két jurta amiből az egyikben laktunk.

Szal irány a puszta, kb 100 kmre UBtól, aztán még mentünk egy jó darabig földúton is mire elértünk a jurtákhoz. Szó szerint a semmi közepén voltunk, két dombon ahol két jurta állt egymástól párszáz méterre. Vera ahogy kiszállt egyből meg is kérdezte az Oszkót hogy akkor most hol a toalett merthogy neki pisilnie kell, oszkó mosolygott egy jó aztán kitárta a karját és mondta hogy ez mind a wc amerre ellát. Vera kicsit megszeppent de aztán lement dombról és mindent sikerült elintéznie.

Először bementünk a jurtájukba ahol ők laktak, ott csináltunk képeket meg kaptunk tejes sós teát, igazi vajjal!! Azután átmentünk a másik jurtába ahol mi aludtunk utána csak 3an, gondolom átengedték nekünk. oszkó pedig felvert magának egy sátrat a jurtánk mellett.Az egyik videón majd látszik is milyen brutál jó tájon laktunk meg a jurtáink is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán a 3éves gyerekét is gyorsan földobta a ló hátára és büszkén feszített mikor jó nagyot csodálkoztunk. Egyébként a gyerekeknek tök örültek a negronak amit a máté hozott, bár az egyiket csak utolsó nap adtuk nekik oda mikor már mentünk el, mert ez az őrült máté extra erőset hozott!!!!hahaha mondtam is neki vazze 3éves kisgyereknek extra erős negrót hozol??? Erre mondta hogy hát csak mindegyik csomagolásból egyet vett aztán szevasz. Egyébként a gyerekek imádták az almát. A banánt sztem még nem nagyon ettek, mer úgy látszott mintha nem tudnák hogy hogyan egyék.

Aztán mivel már ki voltunk szomjazva kumiszra elmentek a szomszédba ahol volt és hoztak egy 10literes kannával. Először kicsit féltem mert nem szeretem a tejet, de ez a kanca tej isteni volt!!! Olyan volt mint a kaukázusi keír csak eredetiben tartósítószer nélkül. Nagyon finom volt ráadásul kína után ki voltam már éhezve kefírre úgyhogy tényelg majdnem elsírtam magam. Ráadásul nem is kis adagban mérték hanem egyből egy fél-egyliteres kübrikkel kaptunk hogy igyuk meg...

Így néz ki ha a magyarok visszatalálnak őseik földjére és újra megízlelik a kumisz rég elfeledett ízét!

 Nah ennyit mára a délutánt és a második napot a vadonban a következő bejegyzésben lehet majd meglesni, amelyben élet-halál harcot vívok egy vérszomjas hegyikecskével, megmásszuk mongólia legmagasabb hegycsúcsát mátéval, mormotát uzsonnázunk és hegyi gyümölcsöt eszünk, vlmint mongol nemzeti játékot játszunk amiben időközönként vodkát kell inni. Nah csöcsörészet

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emmainshanghai.blog.hu/api/trackback/id/tr292307846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisemma 2010.09.30. 19:46:52

uhh, ez frankon hosszu lett :) a kecskes videot mar feltetted, nem?

Kacsó 2010.10.09. 21:48:34

Boldog szülinapot Emma!

Kacsó 2010.10.09. 21:49:02

Boldog szülinapot!

varrobi 2010.10.09. 23:35:52

Boldog születésnapot Emma!

Kacsó 2010.10.20. 10:34:22

Szevasztok!

Tudtok valamit Emmáékról? Nagyon elvesztek.

Emma adj valami életjelet! Nem ám valami kínai börtön mélyén ücsörögni :)

Deni3 2011.01.09. 20:36:52

hello nem tom hogy valaszoltal e a kerdesemre ?
hogy ti most kinaba eltek ?
amugy nagyon klasz a blog
Udv: Dani
süti beállítások módosítása