Welcome to Shanghai avagy Back in action in Peking

Ösztöndíjasként Shanghaiban fogunk egy évet tölteni a Verával. +kettőt Pekingben

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nicsak, ki beszél?!

  • Söri: Halihóóóó! Boldog Szülinapot, El vagy veszve tesó... mikor jössz haza , vagy nekem kell kimenni ho... (2012.10.09. 17:31) Gyí paci gyí
  • Kisemma: dolgozo ember lett :) (2012.08.13. 23:09) Gyí paci gyí
  • thefacebook: Mi történt hogy nem posztolsz 3 hónapja? (2012.02.19. 18:06) Gyí paci gyí
  • emmuskacica: haha ez jött le az egészből? (2011.11.19. 06:34) Gyí paci gyí
  • Kisemma: Ne bazz, rövidgatyában??? Ilyenkor? (2011.11.17. 14:00) Gyí paci gyí
  • kopikommentel: Ezt próbáld ki Vera, vagyis valamit innen: www.bodyrock.tv/ Kis gyakorlás és nem lesz fa, ami ell... (2011.11.03. 12:59) Verocs az izom
  • emmuskacica: hahaha ez mekkora mondás:) (2011.10.12. 14:30) Verocs az izom
  • Utolsó 20

Linkblog

Még élek

2010.11.25. 16:38 emmuskacica

Heló Emberek!

Itt nagyobbra nő a krumpli mint nálunk a kertben

Először is gratula Dezsőnek és Dorácnak mert sikeresen összehozták ma Szilvikét, vagyis nem ma hozták össze, azt nemtom pontosan hogy mikor hozták össze, de úgy nagyjából kilenc hónappal ezelőttre teszem a dolgot, bár ők talán jobban tudják, vagy lehet ők sem nagyon. Mindegy nem ez a lényeg hanem az hogy gratula meg minden jót meg ilyesmiket kívánunk Kínából és hát hamár Kína akkor Szilvike tigris lett mert idén a tigris éve van ami király mert én szeretem a tigriseket mert nagyok és erősek, és növelik a férfiasságot ha megfelelő részt megeszed ami valszeg nem igaz, meg már amúgy is van viagra. A kínaiak viszont nem nagyon szeretik a tigrist mert állítólag hamar haragra gerjed (ezt most súgta a vera).

Mennyi otthon a banán? Itt ez a köteg volt 360HUF, fél kiló 60huf ha jól váltom, csak vigyázni kell mer könnyen az emberre rohad ennyi banán

Közben azon gondolkodtam hogy vinnem kéne mindenhová a fényképezőgépet, mert szinte minden második nap látok olyan amit megérne lefényképezni. pl egy hete sétálok az utcán erre a járda a közepén ott szaratja a faszi a kislányát. Mint egy kutyát csak nem vágom mért a járda közepére? Mindegy azért le a kalappal előtte mer bezacskózta a fószer. Szal hát az ilyen pillanatképek azért aranyat érnének...csak félek ellopják a vera kameráját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jünminggel

egy másik dolog hogy gyerekek megtanultam főzni. A menüm egyre csak bővül: paprikáskrumpli, virsli, rántotta, tea, sültkrumpli, leves (zöldség-hús), és parpaprapaprpaparpa: főzelék vazze!!!! minap vettem egy káposztát vagy mit meg krumplit és főzelék volt csirkemellye pörkölttel. Kelkáposztafőzelék öcsémapám! Nah jah mondjuk olyan bazi nagy volt ez a káposzta hogy négyszer főztünk belőle főzeléket ma fogyott el végleg, a vera ma már nem bírta megenni, végülis egy hete minden nap ezt ettük szal elhiszem hogy unta.

A vera mostanában azon lovagol hogy leköpte a bicaját egy kínaai csávó. Épp előzte be mikor a csávó feltúrházta aztán jobbra ki és leköpte a vera elsőkerekét, aki totál kiakadt, amiben igaza van mer ha az ember köp akkor legalább nézze meg hova! Másrészt meg ha leköp akkor számítson arra hogy visszaköpök!

Jah még az történt hogy találtam vlmi melót a következó metrómegállónál, és itt végre a magyar nyelvet kell használnom, mert nokia telók menüjét kell végignéznem van-e benne hiba. Elég laza meló imádom is eddig egyszer voltam, nem unalmas mer benyomom a rádiót és tök jó zenéket hallgatok, mondjuk feleannyit fizet mint a nyelvtanítás viszont közel van és nem fárasztó. Csomó külföldi van egy bazinagy teremben mindenféle nemzetiség szal fasza.

Közben a junminggel a 18 éves sráccal aki azt hitte skót vok véget értek az óráink, és uccsó órán, óra helyett elvitt ebédelni. Elmentünk hotpot-ot enni amit most hirtelen nem tudok hogyan leírni a máté azt chengduban szal ott valszeg leírtam. Közben benyomtunk 4-4 üveg sört, kétdecis poharakból ittuk mer itt az a szokás, és a jünming húzóra itta őket. Én is megroggyantam kicsit a 4 üveg sörtől de ő meg aztán elég szépen kikészült.

Ebéd után mivel brit vok és így szeretek teázni elvitt egy teaházba ahol megteáztunk meg elszívtunk pár cigit (én csak az elsőt beleszívtam aztán hagytam). Ő fizetett végig gondolom semmiség volt neki, de amúgy sem engedte hogy fizessek. Szal kellemes délután volt.

Kábé ennyi történt az elmúlt pár hétben, napban, esetleg nemtom említettem-e már hogy most már biztos jönnek a Kleschék nászútra, fergeteges lesz már várom.

Nah meg most előbb írta a Máté hogy borász ismerőse mondta mekkora lehetőség a boroknak Kína!!! Háááááát épp nemrég olvastam egy érdekes "cikket" erről, hogy mennyi téves meglátás van kínáról és hogy ú mekkora piac holott az igazán fogyasztó réteg igen keskeny és hát egyéb dolgok. na de jobban megvan ez fogalmazva a cikkben elég találó és egyet is értek sok mindenben:

http://mandiner.blog.hu/2010/11/22/keleti_szel_kelet_kozepi_almok

Közben volt ez a lövöldözés észak-koreánál, és nemtom érdekel-e titeket de volt egy jó kis discussion megvitatás ? ma róla az egyik órán. Azt mondta a tanárunk h nem lesz semmi az egézből mert az usa meg dél korea is tudja hogy észak mögött ott áll kína és hogy ez már régóta hatással van az us politikájára, na persze ezzel nem mondott újat. Azt mondta akkor kezddjünk aggódni ha az usa odaküldi a második repülőgéphordozót meg a délkoreaiak visszahívják az emberkéiket a közös zónából. Bakker még nem is írtam bejegyzést a dél koreai kalandjainkról igaz??? pedig bakker bementünk közvetlen a határra ott távcsővel figyeltek minket az észak koraiak elég komoly volt a legdurvabb a nyilatkozat amit alá kellett írnunk h ha meghalunk akkor az a saját felelősségünk. Mindegy erről később. Nah a legérdekesebb persze az volt h azt mondta a prof h a legvalószínűbb oka az ágyúzásnak az volt h ugye az új srác veszi át a hatalmat és hát túl fiatal és valszeg azt mondták az öregek hogy milyen vezető ez, még nem is ölt embert, így gyorsan be kellett mocskolnia a kezét hogy bebozonyítsa igazi férfi.

Jah szal nemtom elég magyarosan írok? A Kiskacsó élesen kritizálta a magyar tudásomat a minap :D. sztem azért rendben van nem?

nah csöcsörészet

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emmainshanghai.blog.hu/api/trackback/id/tr212472880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopikommentel 2010.11.25. 22:48:19

Ha már ilyen kínai horoszkópdolgokról írsz, akkor említsük meg, hogy Te DISZNÓ vagy.
Ahogy én is:)
Egyébként meg semi báj a maygarodál, ne is ágódj.

emmuskacica 2010.11.26. 04:31:00

ez így igaz!!! De a disznót vlmiért szeretik a kínaiak pont most szerdán mondta a tanár hogy miért de már elfelejtettem... de majd megkérdezem

Kisemma 2010.11.26. 21:27:06

azt a mutans krumplit :D
delben berugni, szep dolog :)

hat azert eleg vicces tud lenni mikor a discussionre nem jut eszedbe magyar szo, node elnezzuk, mert utobbi nem is tudom hany evben kevesebbet volt Mo-on mint kulfoldon.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.28. 02:26:37

Bocs, de eleg soher vagy! A kinai srac nem azert fizetett, mert semmiseg neki (meg ha az is lenne) hanem, mert a kinaiak ebben oltari udvariasak, osszeverekednek neha azon, hogy melyikuk fizessen... En a nagyvonalu magyarokat kepviselem, te meg rontod az itteni renomenkat ezzel a mentalitassal :D Igy masodik poszt utan amibe beleolvastam teljesen erdektelenne valt a blog. Udv.

emmuskacica 2011.01.28. 16:08:07

Kösz az infot a tesztelős melóról meg a leckét a kínaiakról.

Én is szeretném a nagyvonalú magyarokat képviselni de egyrészt nincs nagyon miből, mivel amint olvastad próbálok minden lehetőséget megragadni h összeszedjem a következő évi tandíjat, másrészt nem fogok leállni veszekedni a sráccal h én fizessek mikor a két hónap tanítás alatt az volt a legnagyobb problémája h milyen audit vegyen majd januárban Londonban meg hogy hol béreljenek házat a haverjával(nem lakást).

Amúgy a blogot a szüleimnek és a barátaimnak írom. Jah meg tesómnak is :D. Meg persze a Vera szüleinek is. :) Meg van egy srác aki már két hónapja vár egy írást Mongóliáról úgyhogy neki is írom :D.
Hát jah szal akit érdekel az olvassa akit nem az ne.

Söri 2011.01.29. 08:47:26

Misike, te pontosan meylik héten szeretnél menni, mert nekem le kell adnom a szabijelentést jan 31-ig és akkor ugy kérném ki a szabimat.valami közösségi oldalon chateljünk már erről mert a fb-on nem talállak, vagy a tel számod küld már el iwiwen.
köcce
süti beállítások módosítása