Welcome to Shanghai avagy Back in action in Peking

Ösztöndíjasként Shanghaiban fogunk egy évet tölteni a Verával. +kettőt Pekingben

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nicsak, ki beszél?!

  • Söri: Halihóóóó! Boldog Szülinapot, El vagy veszve tesó... mikor jössz haza , vagy nekem kell kimenni ho... (2012.10.09. 17:31) Gyí paci gyí
  • Kisemma: dolgozo ember lett :) (2012.08.13. 23:09) Gyí paci gyí
  • thefacebook: Mi történt hogy nem posztolsz 3 hónapja? (2012.02.19. 18:06) Gyí paci gyí
  • emmuskacica: haha ez jött le az egészből? (2011.11.19. 06:34) Gyí paci gyí
  • Kisemma: Ne bazz, rövidgatyában??? Ilyenkor? (2011.11.17. 14:00) Gyí paci gyí
  • kopikommentel: Ezt próbáld ki Vera, vagyis valamit innen: www.bodyrock.tv/ Kis gyakorlás és nem lesz fa, ami ell... (2011.11.03. 12:59) Verocs az izom
  • emmuskacica: hahaha ez mekkora mondás:) (2011.10.12. 14:30) Verocs az izom
  • Utolsó 20

Linkblog

Önvédelem

2011.07.01. 04:51 emmuskacica

Hahó!

Véget ért a suli le lett adva az összes beadandó minden el lett intézve végre nyáááár! Mondhatnánk. Történt pár dolog a múlt héten meg folyamatosan történik szal kezdem a diploma tervezet megvédésével.

Mert itt kell készíteni diploma tervezetet vagyis hogy mi a témád meg hogyan kutatod meg ilyenek és azt meg is kell védened. Legalábbis ezt mondták. A vége az lett h a mi csoportunk bezsúfolódott egy hihetetlenül kicsi terembe ahova betettek egy baromi nagy ovális tárgyalóasztalt körbe székekkel. Volt 11 diák 4 tanár meg vlmi titkárnő szerű faszi aki szétfolyt egy széken és végigaludta az egészet.

Beizzítottak egy légkondit ami pont rám meg a francia srácra jött aki meg is fázott miatta, a lyukat nem lehetett elhagyni mert olyan kicsi volt h nem lehetett az ajtót kinyitni az ott ülőktől. Na jó azért ki lehetett menni mert pl az örmény csaj nem bír ki 45 percnél többet cigi nélkül.

Szal kevés tökölődés után elkezdődött a védés ami abból állt prezentáltad a tézisedet 5 percben a 4 tanár elmondta h mért szar te meg nyeltél egy nagyot és kussoltál. Hát igen, meglepő módon itt nem lehetett reagálni a mindenható profok kommentjére, ha vlki megpróbált válaszolni akkor lehurrogták h lassan csacsi a te dolgot itt h hallgass és fürgén jegyzetelj.

Kezdte is két amcsi a sort, először a búza amcsi aki lazán elővett 3 A4es papírt és azt felolvasta. Ami érdekes volt h a csóka szónokolt, vagyis elpróbálta párszor az egészet gondolom és így előadta a cuccot. Mondjuk kicsit meglepődtem mikor elővette az oldalakat nekem meg volt egy cetlim 5 szóval emlékeztetőként.

Nah jah aztán a következő amcsi barátunk már 4 oldalt olvasott fel 10 percen keresztül juhhé. Eközben a percek repültek ahogy szoktak. Én voltam a harmadik 5 perc alatt előadtam mit akarok aztán okosan hallgattam. A konzulensem kezdte azzal h harsányan kiröhögött h két címe van a tervezetemnek ami villámcsapásként ért engem mivel ő adta ezeket a címeket kitörölve az én eredeti címemet mikor elküldtem neki emailben. Szal itt kicsit anyáztam magamban h mekkora paraszt ez az állat h nem emlékszik a saját címeire és most nekem kell égnem miatta, ráadásul ő éget be, holott valójában saját magát égeti csak az a kár h ezt más nem tudta csak én. Azért utána elmeséltem a többieknek akik jót röhögtek a szituáción. Azért abban a pillanatban nem volt olyan vicces.

Aztán jött egy csóka aki mondta h nagyon jó a téma és ha jó lesz le lehet majd fordítani kínaira mert a kínai állam szereti az ilyen témákat. Aztán jött a főnök akinek meghatározó volt a véleménye, mert ő volt a leghíresebb és a legidősebb és az ő angolja volt a legjobb. Ő már annyira okos volt h neki el se kellett olvasnia a tervezeteket előtte hanem a szóbeli prezentáció alatt gyorsan átfutotta őket aztán már mondta is h miért szar. Szal nem csoda h kuwára nem értette meg mit írtam és olyat fikázott amit nem is értett h miért van.

Aztán a címen rágózott még kicsit hogy ott egy szót definiálni kell meg ilyesmi de hát persze h nem definiáltam mivel utólag adta orbitális űrhajó fejű konzulensem a címet. Szal miután sikerült magamba fojtani az indulatokat türelmesen végigvártam a maradék 3 órát, merthogy 4 órán keresztül ment a dolog. Az azeri srácot még elkapták h benne hagyott vlmi szimbólumot a szövegben a wikipediáról mikor átmásolt vlmit :) ezen jót röhögött mindenki.

Szal az egész így utólag visszagondolva vicces volt, és valszeg arra volt jó h a profok fényezzék az egójukat és okoskodjanak kicsit. Minden azon múlt mennyire nyaltál be a konzulensednek, ha pl minden héten hívtad, találkoztál vele személyesen és megfogadtad a tanácsait akkor nem lehetett gond, igazából ha jó volt a kapcsolatod vele akkor nem kellett aggódnod.

Vicces volt például mikor az egyik amcsi srácnak azt mondta x prof h túl szűk a topik és bővíteni kéne, aztán 10 perccel később y prof mondta hogy teljesen egyetért x proffal abban h ez a téma túl tág és h szűkíteni kell :) 

Aztán volt még egy ingyen pizzaparti a carnegie-tsinghua centerben ami egy think tank, utána meg sörözés a sörkertben. Nah csöcsi

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emmainshanghai.blog.hu/api/trackback/id/tr873029075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisemma 2011.07.01. 21:25:09

akkor ezek a profok minden bizonnyal Degecrol szarmaznak.
Amugy jo, hogy vegeztetek es ujra van blog \o/
En meg mindig varom a tavaszi turnus beszamolojat :)
süti beállítások módosítása