Welcome to Shanghai avagy Back in action in Peking

Ösztöndíjasként Shanghaiban fogunk egy évet tölteni a Verával. +kettőt Pekingben

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nicsak, ki beszél?!

  • Söri: Halihóóóó! Boldog Szülinapot, El vagy veszve tesó... mikor jössz haza , vagy nekem kell kimenni ho... (2012.10.09. 17:31) Gyí paci gyí
  • Kisemma: dolgozo ember lett :) (2012.08.13. 23:09) Gyí paci gyí
  • thefacebook: Mi történt hogy nem posztolsz 3 hónapja? (2012.02.19. 18:06) Gyí paci gyí
  • emmuskacica: haha ez jött le az egészből? (2011.11.19. 06:34) Gyí paci gyí
  • Kisemma: Ne bazz, rövidgatyában??? Ilyenkor? (2011.11.17. 14:00) Gyí paci gyí
  • kopikommentel: Ezt próbáld ki Vera, vagyis valamit innen: www.bodyrock.tv/ Kis gyakorlás és nem lesz fa, ami ell... (2011.11.03. 12:59) Verocs az izom
  • emmuskacica: hahaha ez mekkora mondás:) (2011.10.12. 14:30) Verocs az izom
  • Utolsó 20

Linkblog

Észak-Korea-magyarázat kettő

2010.11.26. 05:04 emmuskacica

Halló!

Nem akarok nagyon belefolyni a témába de ma reggel az egyik tanár új magyarázattal állt elő ami érdekes volt. Szal pont múlt hét pénteken tartott egy fószer előadást észak-koreáról mivel korábban az amcsi kormánynak dolgozott és tárgyalásokon is részt vett stb de már viszavonult. És miután pénteken nekünk előadást tartott szombaton már ment is é-koreába "unofficially" vagyis nemhivatalosan. Ami valszeg kamu mivel nincsenek hivatalos diplomáciai kapcsolatok így a legtöbb unofficial zajlik.

Szal visszajött a csóka és tartott még egy -immár zártkörű- előadást arról hogy mit látott és hogy mit mondtak a koreaiak. Hát a lényeg hogy két opcióra vannak beállva. Egy hogy mennek tovább a nukleáris programjukkal a másik pedig hogy megegyeznek az usával. Ez viszont nem hatpárti egyeztetés volt vagy ilyenek, ki volt hagyva belőle mindenki csak az usa meg ékorea édeskettesben. Persze az amcsik szeretnének ugye kiegyezni és fejleszteni a kapcsolatokat stb és hajlandóak engedményeket tenni, van is egyébként egy ilyen nézet hogy a szankciók szart se érnek és stick a bot helyett most a carrotot vagyis répát kéne alkalmazni, vagyis olyan felajánlásokat tenni a nukleáris program leállításáért cserébe vonzaná őket. És megpróbálni őket minél jobban gazdaságilag integrálni ahogy kínánál is történik aztán majd a politikai változás a gazdasági változással együtt jönni fog, ami kínában egyelőre nem jön.

Na mindegy szal az usa persze hajlik a megegyezésre viszont a délkoreaiak nem! Ők kiszagoltak vlmit a közeledésről és ez nagyon nem tetszik nekik, mivel bárminemű közeledést elsősorban ahhoz kötnének hogy kérjenek bocsánatot az ékoreaiak a csonan hajó elsüllyesztéséért (persze pár kínai prof szerint nem az ékoreaiak voltak) amit persze az ékoreaiak nem tesznek meg.

Nah summa summárum mivel a délkoreaiaknak nem tetszik ez a közeledés, úgy okoskodtak hogy ezt meg kéne akadályozni, és megmutatni miylen gonosz valójában ez az ékorea. Szal elkezdték lőni a vizet yeonpyeong szigetnél, pontosan a sziget körül, ami már nem az ő területük és ezt az ékoreaiak provokációnak tekintették természetesen és gyengeséget ugye nem mutathatnak így azonnal megvolt a válasz amire meg jött a válasz dkoreától. Szal a lényeg hogy dkorea kezdte az egészet kiprovokálva egy konfliktust hogy ellehetetlenítse a békülési folymatot.

Nemtom melyik térképen látszik jobban de a tengeri határ az nem tök egyenes, a két ország ha jól tudom a 38ik fok mentén lett felosztva de mivel az usa tengeri fölényben volt így a szárazföldi határvonal nem folytatódik egyenesen a tengeren hanem fölmegy ilyen cikkcakkban  így a szigetek pont szemben vannak az ékoreai partokkal.

Érdekes magyarázat kíváncsi vok mi lehet az igazság. Na mindegy aztán a prof a végén elsütött egy poént amit le kell írnom. Vlhogy szóba került hongkong és elmagyarázta nekünk hogy mikor hongkongból átmegy kínába vlmi olyan hídon megy át hogy megcserélődik a két oldal mer ugye hongkong brit gyarmat volt és ott a másik oldalon vezetnek, így a hídon vlhogy megcserélik a sávokat úgy mire átérsz már a másik sávban mész és ez nagyon tetszett neki. Erre megkérdezte a brit csajt hogy mikor angliából átmegy franciaországba ott is van-e ilyen???? Hát bazze eléggé leesett az állunk, mindenki röhögött aztán így félhangosan vlki beszólt neki hogy anglia konkrétan egy szigeten van és ott a tenger a két ország között. Hát elég szomorú hogy egyetemi professzor és ezt nem vágja. Mer mondjuk nem albániáról vagy macedóniáról van szó hanem angliáról meg franciaországról amik azért meghatározó országok na.

Mindegy vicces volt maga a tanár is elég vicces csóka jók az órái mindig mesél vlmi hülye sztorit z anyjáról vagy ilyesmi szal kicsit sajnáltam is azért de mindegy legalább fölébredtünk,

nah csöcsörészet

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emmainshanghai.blog.hu/api/trackback/id/tr402473973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisemma 2010.11.26. 21:29:38

koszi az infokat! sajnos a mediaban mindig sok a kamu info meg a ferdites, jo ilyenkor ha van mas informacio forras is

clasch 2010.11.26. 21:35:45

Ha igaz lenne az a koncepció, amit írtál, az durva lenne:)
Mondjuk én se örültem ennek a lövöldözésnek. Remélem béke lesz még köztük május körül:)

emmuskacica 2010.11.27. 08:43:38

haha Kleschi szép kis nászút lenne belőle:D inkább ilyen surviver lenne :) mondjuk téged elég könnyen kiszúrnának a szőke loboncoddal:D
nemtom mennyire igaz ez az info, azért a kínaiak hajlamosak másképp látni a dolgokat, mint ahogy írtam még talán az egyik proffal összeszólalkoztam az első óránkon pont ékorea miatt, és azzal vagdalkozott hogy h a "nyugati média" hatása alatt vok, ami persze igaz de nem hiszem hogy annyival rosszabb lenne mint a "kínai média"
mindegy hát ez is egy magyarázat és erről valóban semmit nem olvastam az otthoni hírekben
süti beállítások módosítása